Patarimai

Sulčių receptai

Geriausi sveikų sulčių receptai gerai sveikatai

Sulčių vartojimas siekiant padidinti vitaminų, mineralų ir gyvų fermentų kiekį, kurį suvartojate kiekvieną dieną, yra puikus būdas panaikinti poreikį vartoti daug vitaminų turinčius papildus. Šiuo metu sultys yra pigesnės ir daug kokybiškesnės nei prieš keletą metų. Šiandien kiekvienas gali skirti 15 minučių tam, kad paruoštų vaisius ir daržoves, išspaustų sultis ir išvalytų sulčiaspaudę. Visiškai paprasta rutina gali padėti pagerinti sveikatą ir suteikti daugiau energijos.

 

Pateiksime keletą visiškai paprastų sulčių receptų, kurie padės pradėti šią nuostabią sulčių kelionę. 

 

Visų receptų patiekimo dydžiai yra apie 240 ml. Apdorokite ingredientus sulčiaspaudėje ir patiekite.


Natūralių vidurius laisvinančių sulčių receptas

– Obuolių ir kriaušių sultys: 2-3 obuoliai, 1 kriaušė


Sulčių pykinimui palengvinti receptas

– Obuolių-imbiero sultys: 4 obuoliai, 1 colio imbiero šaknies rankenėlė


Antivirusinė / peršalimo prevencija su daug vitamino C

– Obuolių-kivių sultys: 2 obuoliai, 4 kiviai

– Obuolių-apelsinų sultys: 2 obuoliai, 1 apelsinas


Imuninės sistemos palaikymas su daug vitamino A

– Morkų-salierų-obuolių-burokėlių-kviečių žolių-petražolių sultys: 3 morkos, 1 stiebo salieras, 1 obuolys, ½ burokėlių su žalumynais, ½ sauja kviečių žolių, ½ sauja petražolių


Kraujo regeneratorius su daug geležies ir chlorofilo

– Morkų-špinatų-salotų-ropių-petražolių sultys: 5 morkos, 6 špinatų lapai, 4 salotų lapai, ¼ ropės, 4 šakelės petražolių


Vidaus kūno valymo sulčių receptas

– Morkų, agurkų ir burokėlių sultys: 2-3 morkos, ½ agurko, ½ runkelio su žalumynais. Agurką galite pakeisti ½ cukinijos


Sultys kaulams su daug kalcio

– Morkų-kopūstų-petražolių-obuolių sultys: 5-6 morkos, 4 kopūstų lapai, 4 petražolių šakelės, ½ obuolio


Kalcio gėrimo receptas

1/2 puodelio šviežių brokolių gabalėlių;

3 vidutinės morkos;

1 obuolys;

Maža sauja šviežių petražolių;

1/2 citrinos, nulupta (nebūtina).

Apdorokite ingredientus sulčiaspaudėje ir patiekite.


Sultys geresniam virškinimui

1 obuolys;

1 puodelis šviežių ananasų, kubeliais;

šiek tiek šviežio imbiero.

Iš pradžių išspauskite obuolius ir imbierą, tuomet atskirai ananasus ir patiekite kartu.


Kalio gėrimo receptas

4 vidutinės morkos, žalumynai pašalinti;

1 saliero stiebas;

1 obuolys;

sauja šviežių petražolių;

sauja šviežių špinatų;

1/2 citrinos, nulupta.

Apdorokite ingredientus sulčiaspaudėje ir patiekite.


Morkų sultys (sulčių karalius)

Nuplaukite 4-5 morkas ir išspauskite iš jų sultis.

Morkų sultys turi didelį kiekį pro-vitamino A, kurį organizmas paverčia vitaminu A; vitaminai B, C, D, E ir K, mineralai, kalcis, fosforas, natris ir mineralinės medžiagos. Šios sultys naudingos žarnyno sienoms, kaulams, dantims, odai, plaukams, nagams, o reguliariai naudojant – valo kepenis, padėdamos išleisti pasenusią tulžį ir riebalų perteklių.


3 C (morkos, salierai, kopūstai)

3-4 morkos;

1-2 salierų stiebai;

Maži pleištiniai kopūstai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *