Patarimai

Odos priežiūra vasarą

Odos priežiūra vasarą: ką svarbu apie tai žinoti?

Vasarą mes daug daugiau laiko praleidžiame lauke. Grynas oras, saulė…kas gali būti geriau? Tačiau svarbu nepamiršti, kad vasarą turime skirti dvigubai daugiau dėmesio savo odai. Saulės vonios ir didelis vėjas gali pridaryti daug žalos, tad šiame tekste trumpai papasakosime, kaip pasirūpinti savimi šiltuoju sezonu.

 

Kokios grėsmės vasarą paliečia mūsų odą?

Temperatūros padidėjimas vasaros mėnesiais kartu su drėgme ir šiluma gali padidinti riebalinių liaukų veiklą. Dėl to riebi oda atrodo riebesnė, o sausa – šiurkšti ir dėmėta. Saulės spindulių intensyvumas taip pat skatina įdegį, gamindamas daugiau melanino pigmentų. Nors visi žino, kad daugiau melanino reiškia tamsesnę odą, nedaugelis saulės deginamą odą sieja su senėjimu ir vėžiu. Karštis taip pat gali atverti daugiau porų, kurios gali užsikimšti purvu ir aliejumi, sulaikydamos bakterijas, spuogus ir dėmeles ant veido.

Tad labai svarbu šiltuoju laikotarpiu gerti daug vandens, reguliariai prausti veidą natūraliais prausikliais, naudoti veido kaukes, naudoti mažiau makiažo.

 

Kaip pasirūpinti savo oda ir gauti gražų įdegį?

Visi norime gražiai įdegti – juk prasidėjo suknelių, sijonų ir šortų sezonas! Tačiau visi puikiai žinome, kad tiesioginiai saulės spinduliai odą sendina, per ilgas gulėjimas saulėje didina riziką patirti nudegimus ir netgi susirgti odos vėžiu. Tačiau degintis galima ir saugiai – svarbu nepamiršti tam tikrų priemonių. Šiuo atveju į pagalbą atskuba įvairūs losjonai ir kremai nuo saulės.

 

Odos priežiūra vasarą

 

Geriausia naudoti priemones su kuo aukštesniu SPF numeriu. Pavyzdžiui, odą puikiai apsaugos Cocosolis kūno losjonas su SPF 50. Tokį losjoną galima naudoti ir kūno, ir veido odai apsaugoti. Vasarą kremu nuo saulės teptis rekomenduojama net tada, kai lauke atrodo pilka, nes tiesioginis saulės poveikis veido odai gali pridaryti nemažai žalos.

 

Tam, kad įdegis būtų dar gražesnis, galima naudoti ir kūno aliejų, pavyzdžiui, Cocosolis Aloha organiškas įdegio aliejus, kuris įdegiui suteikia gražesnį atspalvį. Svarbu nepamiršti jo naudoti kartu su kremu nuo saulės. Tuomet oda bus ir graži, ir apsaugota – tiesiog svajonių kombinacija. Daugiau tokių produktų galite rasti paspaudę ČIA. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *