Patarimai

galvos plovimas

Patarimai, kaip teisingai plauti galvą, nepažeidžiant plaukų

Galvos plovimas yra visiškai įprastas dalykas kiekvienam žmogui – netgi atrodo keista, kad šis veiksmas gali būti atliekamas neteisingai. Keista ar ne, tačiau daugelis žmonių iš tiesų nežino, kaip tinkamai prižiūrėti savo plaukus. Ir kartais netinkamas galvos plovimas gali privesti iki išsausėjusių, slenkančių, išsišakojusių plaukų.

Kaip teisingai plauti galvą, kad plaukai išliktų ne tik sveiki, bet ir žvilgantys bei švarūs?

 

1. Nusistatykite tinkamą vandens temperatūrą. Nedaugelis žino, kad pati geriausia vandens temperatūra plaukams yra šilta. Ne karšta, ne šalta – tiesiog šilta. Šiltas vanduo atveria odos ląsteles, tad iš jų tampa lengviau pašalinti purvą.

2. Galvą plaukite švelniai, stipriai netrinkite plaukų, nežalokite galvos odos. Kai galvą plauname grubiais judesiais, plaukai susivelia, išsipeša. Tad patariama naudoti lėtus judesius, masažuoti galvos odą nuo vieno šono į kitą. Ir prisiminkite – jeigu šampūnas neputoja, nereiškia, kad jis neveikia. Iš tiesų, putos visiškai nieko nereiškia – nebent tik praneša apie faktą, kad šiuo metu plaunate galvą.

  • Plauti reikia TIK galvos odą. Gali atrodyti, kad plaukų galiukai šiek tiek riebaluoti, tačiau visa tai ateina būtent iš skalpo. Kai plauname skalpą ir vėliau skalaujame šampūną, jis patenka ir ant galiukų, tad nereikia jų plauti ir trinti papildomai – tai gali išsausinti plaukus.

3. Nenaudokite per daug šampūno. Kad plaukai taptų švarūs, užtenka visai nedidelio šampūno kiekio. Įsivaizduokite, kad delne laikote 2 atskiras centų monetas – tokio kiekio šampūno pilnai užtenka. Net jeigu plaukai yra ilgesni, nereikia persistengti, kadangi plauti reikia tik skalpą. Tai padės ne tik apsaugoti plaukus nuo nereikalingos žalos, bet ir sutaupyti.

4. Kondicionierių plaukuose laikykite kuo įmanoma ilgiau. Pavyzdžiui, kai nueinate į dušą, pirmiausia plaukite galvą, tuomet panaudokite kondicionierių ir laikykite jį tol, kol atliksite visus kitus savo dušo įpročius. O tuomet, prausimosi pabaigoje, kondicionierių išskalaukite.

5. Netrinkite šlapių plaukų rankšluosčiu. Vos išlipus iš dušo labai vilioja kuo greičiau nusausinti plaukus, tačiau darykite tai atsargiai. Paimkite rankšluostį ir lėtais judesiai sugniaužkite juose plaukus. Taip pat nepatariama susisukti turbano ir užsidėti jo ant galvos (ką esame įpratę daryti). Taip pat nepamirškite pasirūpinti kitomis priemonėmis – plaukų aliejais, karščiui atspariomis putomis ir kita.

Kadangi išsiaiškinome, ką daryti ir ko nedaryti plaunant galvą, laikas pritaikyti įgytas žinias. Praktika, praktika ir dar kartą praktika!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *