Patarimai

veganiška kosmetika

Veganiškos kilmės kosmetika: kodėl verta ją išbandyti?

Šiandien visame pasaulyje vis daugiau kalbama apie klimato kaitą, gyvūnų išnaudojimą ir tvarią ateitį, tad visai nestebina tai, kad atsiranda vis daugiau priemonių geresniam rytojui užtikrinti. Viena iš tokių – veganiškos kilmės kosmetika.

 

Kas yra veganiška kosmetika?

Tai kosmetika, kurios sudėtyje nėra jokių gyvūninių ar gyvūninės kilmės ingredientų. Tai, be kita ko, apima medų, bičių vašką, lanoliną, kolageną, baltymus, karminą, cholesterolį, želatiną ir daugelį kitų. 

Svarbu pastebėti, kad nors prie kosmetikos prirašytas žodis „veganiška“, tai nereiškia, kad ją kuriant nebuvo atliekami bandymai su gyvūnais. Perkant kosmetiką yra labai svarbu ieškoti informacijos ne tik apie jos sudėtį, bet ir paminėjimo, kad ši kosmetika nebuvo išbandyta su gyvūnais.

Yra daug kosmetiką kuriančių įmonių, kurių gaminami produktai nėra veganiški, tačiau gamybos procese nebuvo testuojami su gyvūnais.

 

Kaip atskirti, kad produktas yra veganiškas?

Yra keli paprasti būdai, kurie padeda identifikuoti veganišką produktą:

  • Ant pakuotės ieškokite sertifikuotų veganų logotipų;
  • Perskaitykite ingredientų sąrašą ir venkite bet kokių gyvulinių ingredientų;
  • Patikrinkite prekės ženklo DUK jų svetainėje ir (arba) tiesiogiai paklauskite įmonės darbuotojų apie jų parduodamą produkciją.

veganiška kosmetika

Kodėl verta išbandyti veganišką kosmetiką?

Visų pirma, ji savo kokybe visiškai nenusileidžia įprastiems, jūsų pamėgtiems prekiniams ženklams. Tad nusivilti tikrai neteks.

Visų antra, rinkdamiesi pirkti kosmetiką, kurioje nėra gyvūninės kilmės ingredientų, savo pinigus mes tarsi investuojame už ateitį be žiaurumo, kai nė vienas gyvūnas neturėtų kentėti ar mirti dėl grožio industrijos.

Galbūt didžiausia veganų grožio judėjimo nauda yra ta, kad ji verčia vartotojus įvertinti ingredientus. Žmonės pradeda abejoti ir tyrinėti, ką perka, o tą daryti visuomet yra naudinga. Tikimasi, kad ateityje visi grožio produktai gali tapti veganiški ir gaminami be jokių bandymų su gyvūnais. 

veganiška kosmetika

Ar Lietuvoje galima rasti veganiškos kosmetikos?

Galima tik pasidžiaugti, kad Lietuvoje tokios kosmetikos tikrai yra ir kasdien jos įvairovė vis didėja. Pavyzdžiui, internetinė parduotuvė https://www.somore.lt/ siūlo labai kokybiškas veganiškas veido kaukes. Dažniausiai veganiška produkcija slepiasi būtent internete – tokiose parduotuvėse lengva rasti ingredientų sąrašą, pačios parduotuvės politiką šiais klausimais. Tad pasirinkimo tikrai yra – teliko tik žengti žingsnį geresnio gyvenimo link.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *