Patarimai

žalioji arbata

Žaliosios arbatos, kaip ingrediento, galia

Žalioji arbata šimtmečius buvo pagrindinis ingredientas Azijos namų ūkiuose dėl savo didelės naudos sveikatai. Šiais laikais žalioji arbata naudojama ir kaip odos priežiūros priemonė – internete galima rasti netgi receptų, kaip pačiam pasigaminti žaliosios arbatos kaukę. 

Tačiau ar kada nors susimąstėte, kodėl žalioji arbata yra tokia ypatinga ir kodėl ji įeina į daugelį odos priežiūros produktų sudėtį? Jeigu ne, šiandien trumpai jus supažindinsime su šiuo mums jau gana įprastu, tačiau ypatingu ingredientu.

 

Žalioji arbata – antioksidantų šaltinis

Daugelis žaliąją arbatą sieja su antioksidantų gausa – ir nieko tame nėra keisto, nes iš tiesų šioje arbatoje jų yra daug. Ji dažnai naudojama detoksikacijai, padeda virškinimui ir netgi svorio metimui. Be to, žalioji arbata padeda sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį. Tyrimai rodo, kad žaliojoje arbatoje esantys polifenoliai padeda kovoti su odos vėžiu ir fotosenėjimu. Tad naudų šioje arbatoje yra tikrai daug.

žalioji arbata

Žaliosios arbatos poveikis odai

Kadangi išsiaiškinome, kad žalioji arbata yra naudinga mūsų sveikatai, nepamirškime paminėti, kad ji daug geros įtakos daro ir mūsų odai. Kadangi žaliojoje arbatoje yra daug antioksidantų, ji padeda kovoti su priešlaikinio senėjimo požymiais. Jame taip pat yra vitamino B2 ir vitamino E, kurie padeda išlaikyti kolageno kiekį ir odos ląstelių augimą, kad oda būtų stangresnė ir jaunatviškesnė. 

Dėl didelio polifenolių, tokių kaip katechinai, kiekio, žalioji arbata mažina odos paraudimą, dirginimą ir patinimą. Šis ingredientas yra naudingas tiems, kurie kenčia nuo spuogų ir riebios odos. 

žalioji arbata

Veido kaukės su žaliąja arbata – ar jos veiksmingos?

Labai dažnai šį ingredientą galima rasti veido kaukėse. Veganiška raminanti kaukė Simply When Green Tea yra prisotinta žaliosios arbatos ekstraktu. Jeigu jūsų oda sausa ir lengvai sudirgusi, būtent šios veido kaukės leis veido odai pailsėti, atgauti žvilgesį ir gyvumą. Plius, jeigu esate veganiškų produktų gerbėjai, turime puikią žinią – ši kaukė yra visiškai veganiška!

 

Tad jeigu kovojate su odos problemomis ir nusprendėte, kad atėjo laikas tai pakeisti, rinkitės produktus, į kurių sudėtį įeina žaliosios arbatos ekstraktas. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *