Patarimai

vizažistė Viktorija

Pokalbis su vizažiste Viktorija – kelio vizažo pasaulyje pradžia ir socialinių tinklų įtaka industrijai

Viktorija – vizažistė, kuri savo patirtimi noriai dalinasi su kiekvienu norinčiu pradėti tobulėti šioje srityje. Nuo paskaitų vedimo iki makiažų atlikimo – Viktorija gabi kone viskam vizažo pasaulyje. Pakalbinome ir susipažinome su specialiste šiek tiek artimiau. Kviečiame ir Jus daugiau sužinoti apie Viktoriją šiame straipsnyje!

 

Gal galėtum trumpai prisistatyti mūsų skaitytojams?
Pradėkim turbūt nuo to, kad esu Viktorija Karašauskaitė. Jei trumpai – vizažistė ir profesijos mokytoja.
Savo profesijos kelyje perėjau labai daug skirtingų etapų, bet visuose visuomet išliko vienas ir tas pats požiūris – norint kažką pasiekti reikia dirbti. Džiaugiuos, jog šiandien esu apsistojusi ties dviem veiklom, kuriose jaučiuos komfortabiliausiai ir 100% atsidavusi. Tiek paskaitų vedimas, tiek makiažų atlikimas yra visiškai mano gyvenimo moto.

 

Kaip nutiko, kad patekai į grožio industriją?
Paprasčiausiai žinojau, ko noriu, (mano mama vis sako, kad žinojau ko noriu nuo 5 klasės).  Dar 12-toje klasėje užsirašiau į pirmuosius makiažo kursus, tačiau domėjimasis ir eksperimentavimai lydėjo nuo kur kas anksčiau. Įstojau studijuoti į grožio terapiją, pradėjau dalyvauti pirmuose čempionatuose, po jų labiausiai ir atėjo suvokimas, kad esu tinkamoje vietoje, tinkamu laiku, dabar tiesiog turiu dirbti. Galbūt vienintelis dalykas, kuris kėlė šiokį tokį nerimą, kad tuo metu niekas netikėjo, kad tai gali tapti pagrindiniu darbu, girdėdavau frazes, kad turiu studijuoti ekonomiką, buhalteriją, „kažką rimtesnio“. Visi į tai žiūrėjo tik kaip į pomėgį.

 

Kaip apibūdintum savo makiažų stilių? Ar turi savitą braižą?
Žinoma, kad turiu. Visi mes jį turime. Save visuomet apibūdinu kaip „viduriuką“. Dievinu švytinčius, žemės atspalvių makiažus pabrėžiančius moters bruožus, individualumą. Tačiau klientų atžvilgiu esu lanksti, manau, kad čia svarbu įsiklausyti ir pajusti.

vizažistė Viktorija

Kas labiausiai tau patinka Tavo darbe?
Emocija, šypsena, rezultatas, atgalinis ryšys, galėjimas žmogui duoti. Jaučiuos labai gerai galėdama duoti – mokymų atžvilgiu ir suteikti moteriai pasitikėjimo – makiažo atžvilgiu.

 

Grožio „Instagram“ profiliai tapo pagrindine įtaka grožio industrijai, bet pati laikai savo profilį daugiau asmeninį. Kiek tavo darbe svarbios socialinės platformos?

Labai puikus pastebėjimas. Mano nuomone, socialiniai tinklai šiandien yra kaip dar vienas papildomas darbas, tam reikia skirti daug laiko, o man jo tarp darbų paprasčiausiai neatlieka. Visoms mokinėms ir pradedančioms merginoms visada sakau: dirbkite su soc.tinklais, jau praėjo tie laikai, kai eidavome pas meistrus pagal vizitines korteles, tačiau pati esu prastas to pavyzdys. Nors socialinės platformos šiandien dienai mano darbe yra kaip pagrindinis komunikavimo su klientais įrankis.

 

Esi ne kartą tapusi Lietuvos čempionatų pirmos vietos nugalėtoja bei nuolatos vedi makiažo mokymus.  Kokie tavo tolimesni ateities planai?
Nesu linkusi kalbėti apie tai kas neįvyko. Prisisvajoti mes galime daug, bet kalbu garsiai tik tada kai tai yra faktas. Niekada neskubu užbėgti įvykiams už akių, tad pagyvensim – pamatysim. Mėgstu frazę „Tu planuoji, Dievas juokias“. Vien dėl šios priežasties visi mano užsibrėžti tikslai, siekiai vyksta labai tyliai ir susikoncentruojant į darbą, o ne puikavimąsi, dėmesio troškimą ar bereikalingą džiaugsmą dar nepasiekus tikslo.


Ar turi patarimų būsimiems vizažistams?

Pirmiausia – turėti užsibrėžtą tikslą. Kai turi tikslą – žinai ko sieki ir dėl ko dirbi. Bet šiuo atveju tikslas neturėtų būti materialus. Jūs galite trokšti būti geru specialistu, bet tuo pačiu turite suprasti, kad geru specialistu jūs tapsite tik tada kai daug dirbsite. Tad visi patarimai susiveda į vieną ir tą patį: noras, tikslas, motyvacija, darbas, darbas, darbas.

vizažistė Viktorija

Pasidalink su mumis 2 atsitiktiniais faktais apie save, kuriuos žino labai mažai žmonių?
1. Esu išprotėjusi dėl vaikų. Negaliu atitraukti akių net nuo gatvėje pamatytų vežimėlių. Turiu kažkokį mamišką instinktą nuo mažens. Jau kokioje 8-toje klasėje turėjau vaikiškų rūbelių. Visiška silpnybė. Net ir dabar neturėdama savo vaikų negaliu praeiti ramiai pro vaikiškus rūbelius.

2. Beprotiškai bijau varlių. Galiu apsiverkti vien pamačius.

 

Kaip mūsų skaitytojai gali susisiekti su Tavimi?

Vis dėl to tuose pačiuose socialiniuose tinkluose apie kuriuos ir kalbėjome.

Instagram – @vikarasauskaite
Asmeninis Facebook profilis – Viktorija Karašauskaitė arba puslapis – Beauty by Viktorija Ka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *