Patarimai

Pagalvės pasirinkimas

Ar miegojimas ant pilvo bei šono gali sukelti veido raukšles?

Kokybiškas miegas gali sumažinti patiriamą stresą, pagelbėti geriau koncentruoti dėmesį, stiprinti imunitetą. Pakankamas poilsio kiekis prisideda ir prie odos būklės – turbūt visai ne be reikalo egzistuoja toks terminas, kaip „grožio miegas“. Visgi, retas žmogus apgalvoja, jog svarbu netgi tai, kokioje pozicijoje miegame. Tad, ar įsitaisę ant pilvo ar šono prisidėsite prie veido raukšlių atsiradimo? O gal tai tik vienas iš visuomenėje vyraujančių mitų?

Ar miegojimas ant pilvo bei šono išties sukelia raukšles?

Svarbu paminėti, jog atsakymas itin priklauso nuo kiekvieno iš mūsų odos ypatumų ir jos priežiūros rutinos, gyvenimo būdo bei kitų aplinkybių. Visgi, dermatologai yra linkę sutikti, jog miegojimas ant pilvo bei šono gali paskatinti raukšlių atsiradimą ant veido, kaklo ir krūtinės. Tad, jeigu tai yra mėgstamiausia Jūsų miego pozicija – derėtų dar kartą apsvarstyti, kaip tai paveiks Jūsų odą. Nepamirškite, jog bet koks ilgalaikis odos tempimas galiausiai prisidės prie šios laisvumo, o tai greičiausiai paskatins raukšlių atsiradimą. Taigi, norint to išvengti, pabandykite pratintis miegoti ant nugaros.

Kokybiškas miegas

Pagalvės pasirinkimas

Veido odos būklę veikia ne tik miego pozicija, tačiau ir pasirinktos pagalvės ypatumai. Kai kurie ekspertai teigia, jog miegoti be pagalvės yra geriausias variantas – visgi, šiais laikais, daugeliui iš mūsų tai skambėtų kaip visiška nesąmonė. Kita vertus, nors toks sprendimas gali padėti išvengti raukšlių, daliai žmonių tai greičiausiai stipriai pablogins miego kokybę. Kaklo ar nugaros skausmas gali tapti dar viena priežastimi, norint pasilikti prie senų įpročių bei ilsėtis įsitaisius ant mėgstamos pagalvės. Tad, jeigu miego pozicijos keitimas atneša kur kas daugiau vargo nei naudos – atminkite, jog egzistuoja ir kitų variantų, kaip galite padėti savo odai. Vienas iš tokių, tai šilko arba satino pagalvių užvalkalai, dėl savo slidumo ir švelnumo jie gali apsaugoti nuo miego raukšlių susidarymo. Taip pat, jie apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo ir vėlimosi.

Šilko pagalvių užvalkalai

Kaip dar galite pagelbėti veido odai?

Tinkama veido odos priežiūros rutina gali sumažinti pasirinktos miego pozicijos sukeltas raukšles, todėl vilties prarasti nereikėtų. Nepamirškite naudoti produktų, kurie savo sudėtyje turėtų retinolio – tai paskatins kolageno gamybą ir padės atsinaujinti odos ląstelėms. Geriausia, jog šiuos teptumėte ne tik ant veido, tačiau ir kaklo bei krūtinės, mat pastarąjį aspektą pamiršta daugelis. Dermatologai taip pat rekomenduoja įsigyti veido serumą, savo sudėtyje turintį hialurono rūgšties. Taipogi – nepamirškite naudoti kremo nuo saulės bei gerti pakankamai skysčių. Stiklinė vandens vos prabudus tikrai prisidės prie geresnės ryto pradžios, įskaitant ir pagalbą odai. Be to, tokį įprotį įtraukti į kasdienybę neturėtų būti itin sudėtinga – o, juk viskas prasideda būtent nuo mažų žingsnių.

Tačiau, kad ir kiek daug dėmesio skirtumėte savo odos priežiūrai, nepamirškite, jog kokybiškas miegas yra svarbus daugeliui mūsų gyvenimo sričių. Taigi, jeigu poilsis ant šono ar pilvo Jums yra patogiausias pasirinkimas – galimas sprendimas šilkinių užvalkalų naudojimas bei tinkama odos priežiūra, kurie padės išvengti miego raukšlių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *