Patarimai

kosmetikos priemonės nėštumo metu

Kokias kosmetikos priemones saugu pasirinkti nėštumo metu?

Kartu su savimi nėštumas atsineša tiek teigiamų, tiek neigiamų aspektų. Be abejo, pastarųjų kiekis kiekvienai moteriai yra itin skirtingas – tačiau, praktiškai visos dailiosios lyties atstovės stengiasi maksimaliai pasirūpinti savimi, taip pagelbėdamos ir vaikeliui. Įprastai, tai reiškia tam tikrų vaistų ar žalingų įpročių atsisakymą ir žinoma tinkamų kosmetikos priemonių pasirinkimą. Vieni ingredientai yra saugesni už kitus, tačiau nėštumo metu moterys gali būti gerokai jautresnės. Tad, kaip susitelkti ties pačiais saugiausiais kosmetikos variantais?

Retinolis – tik po nėštumo

Nors kiekvienos moters nėštumo laikotarpis yra itin individualus, dermatologai vieningai sutaria dėl susilaikymo nuo kai kurių produktų naudojimo. Retinolis bei salicilo rūgštis yra puikūs pagalbininkai kovojant su akne, tačiau pastarųjų reikėtų privengti tiek nėštumo, tiek vaikelio maitinimo laikotarpiu. Hidrochinonas – dar vienas ingredientas, kurio naudoti nepatartina tol, kol kūdikis vis dar yra Jūsų pilve. Taipogi, geriausia būtų susilaikyti nuo parabenų ir aliuminio chlorido. Pastarasis gana dažnai naudojamas antiperspirantų gamyboje, tačiau nedidelis jo kiekis gali būti pakankamai saugus. Kita vertus, individualiai Jums netinkančių priemonių greičiausiai bus gerokai daugiau, todėl nepamirškite pasikonsultuoti su dermatologu.

retinolis nėštumo metu

Kremo nuo saulės pasirinkimas

Nėštumo metu nuo saulės reikėtų saugotis dar atidžiau nei visada. Kita vertus, nemaža dalis kremų savo sudėtyje turi chemikalų, galinčių pakenkti besilaukiančioms moterims ar jų vaikeliams. Dėl šios priežasties, vertėtų rinktis iš kuo natūralesnių medžiagų pagamintą produktą. Ieškant natūralios apsaugos nuo saulės galime Jums rekomenduoti išbandyti COCOSOLIS SPF50 su cinko oksidu, kuris sudarytas iš 99.5% natūralių ingredientų. Visgi, jeigu tinkamą variantą atrūšiuoti sudėtinga – privenkite bent jau oksibenzono ir avobenzono. Kai kurie tyrimai rodo, jog šie ingredientai gali būti susiję su ADHD, nutukimu bei nervų sistemos vystymosi problemomis. Tad, jei tik pavyksta – verčiau nerizikuokite ir pasistenkite jų išvengti.

Cocosolis SPF

Eteriniai aliejai – ar tai saugus pasirinkimas?

Natūralu, jog besilaukiančios moterys dažnai ieško kiek saugesnių kosmetikos priemonių. Nors galėtų atrodyti, kad eteriniai aliejai yra geriausias pasirinkimas, derėtų į šiuos pasigilinti kiek atidžiau. Dalis specialistų teigia, jog kai kurie aliejai gali sukelti neigiamų padarinių, todėl šiuos vertėtų rinktis atsakingai. Kita vertus, natūralių produktų sudėtyje pastarieji dažniausiai yra praskiesti, tad pakenkti neturėtų. Bet kokiu atveju, jei iki šiol nenaudojote eterinių aliejų ir pradėti nusprendėte tik nėštumo metu – pirmiausiai pasikonsultuokite su savo dermatologu.

Nėštumo metu kylančios problemos

Nėštumo metu oda gali susidurti su iki tol nevarginusiomis problemomis. Taigi, reikėtų būti šiems įvykiams pasiruošus iš anksto. Pavyzdžiui, dalis moterų susiduria su pigmentacijos bėdomis. Taipogi, dėl vyraujančių hormonų kai kurios dailiosios lyties atstovės skundžiasi didesniu spuogelių kiekiu. Dar viena, ganėtinai dažna bėda – tai netikėtai atsiradusios strijos. Visgi, rinkoje gausu natūralių priemonių, kurios nepakenks nei Jums, nei vaikeliui. Su strijomis kovoti padės specialūs aliejai nuo strijų – tad, belieka pasidomėti šių sudėtimi ir pasirinkti labiausiai Jums tinkantį variantą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *