Patarimai

Kaklo priežiūra

Svarbūs kaklo odos priežiūros patarimai

Kaklo oda – tai viena iš dažniausiai pamirštamų prižiūrėti vietų. Nors daugelis iš mūsų kasdieninę rutiną skirta veidui, nemaža dalis nepagalvoja, jog lygiai taip pat svarbu pasirūpinti ir tuo, kas yra kiek žemiau. Dėl šios priežasties, bėgant laikui kaklo raukšlės ima gilėti, o pataisyti situaciją tampa itin sudėtinga. Taigi, pateikiame kelis svarbius patarimus, kuriuos jau rytoj galite įtraukti į savo odos priežiūros rutiną.

Tinkamų priemonių naudojimas

Kai kalba pasisuka apie veidą, daugelis žmonių gali išvardinti bent penkias kasdienybėje naudojamas priemones, pavyzdžiui, kremą, serumą, įvairias kaukes, toniką ar prausiklį. Visgi, vos ėmę svarstyti apie kaklą nemaža dalis suvokia, jog dažnai nė nepatepa ant pastarojo po veido drėkinimo atlikusių kremo likučių. Tačiau, kaklo oda taip pat reikalauja priežiūros, net jeigu ir ne tokios intensyvios, kaip veidas. Specialistai rekomenduoja įsigyti serumą, savo sudėtyje turintį vitamino C – pastarasis skatins kolageno gamybą, apsaugos odą nuo senėjimo. Taipogi, nepamirškite nusipirkti retinolio turinčių produktų, kurie puikiai tinka naktiniam naudojimui. Kaklo odos šveitimas bei drėkinimas – dar vienas svarbus žingsnis, kurio praleisti nederėtų. Be abejo, atminkite, kad reikėtų naudoti ir kremą nuo saulės, jog sumažintumėte žalingą šios spindulių poveikį. Lygiai taip pat, kaip tai darote veido odos atveju, nepamirškite įsigyti specialių lakštinių kaukių kaklui. Tinkamai parinktas produktas pagelbės atgaivinti, pamaitinti ir išlyginti kaklo odą.

kaklo oda

Apsisaugokite nuo saulės

Užsidaryti namuose ir visiškai pasislėpti nuo saulės – tikrai ne išeitis. Visgi, pastarosios spinduliai gali būti itin žalingi mūsų odai, įskaitant ir kaklą. Kaip jau minėjome anksčiau, svarbu nepamiršti naudoti apsauginio kremo arba įvairių produktų turinčių SPF apsauga (BB kremai, biri pudra ir kt.). Tačiau, tai daryti reikėtų kasdien, visai nesvarbu, koks oras vyrauja už lango. Ultravioletiniai spinduliai prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius ir užkerta efektyvią kolageno gamybą. Taigi, apsisaugoti yra be galo svarbu – todėl, pradėkite tai daryti jau šiandien.

Sveikas gyvenimo būdas

Tiek veido, tiek kaklo odą reikėtų prižiūrėti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Ką tai reiškia? Specialistai rekomenduoja reguliariai sportuoti, pilnavertiškai maitintis bei kokybiškai pailsėti. Žinoma, tai gali skambėti pernelyg sudėtingai, ypač tuomet, jei iki šiol propagavote visai kitokį gyvenimo būdą. Tačiau, prie geresnės odos būklės tikrai prisidės ir maži pokyčiai, todėl pernelyg savęs nespauskite – įpročius pakeiskite iš lėto.

Reguliarus sportas skatina odos ląstelių atsinaujinimą, o Omega-3 ir Omega-6 rūgščių turintis maistas prisideda prie kolageno gamybos. Kita vertus, idealiu atveju derėtų atsisakyti ir žalingų įpročių, tarkime, rūkymo bei dažno alkoholio vartojimo. Tačiau, kaip jau minėjome, viską darykite pamažu – net nedideli pokyčiai jau prisidės prie geresnės Jūsų kaklo odos būklės.

Omega 3

Ar galima naudoti veidui skirtas priemones kaklo priežiūrai?

Jeigu atrodo, jog kasdienei odos priežiūrai ir taip išleidžiate nemažai pinigų, natūraliai gali kilti klausimas – ar saugu veidui skirtas priemones naudoti ant kaklo? Vienareikšmio atsakymo čia nėra. Viskas priklauso nuo specifinio produkto ypatumų. Pavyzdžiui, priemonės skatinančios kolageno gamybą gali būti tinkamos ir kaklo odai. Kita vertus, reikėtų būti atsargesniems naudojant retinolio produktus. Taipogi, kai kurie ingredientai kaklui gali netikti – dėl šios priežasties, geriausia įsigyti specifines priemones ir nesukti sau galvos. Vienintelis variantas, kuris tiks tiek veidui, tiek kaklui yra kremas nuo saulės. Dėl visų kitų produktų geriausia pasikonsultuoti su specialistais arba, kaip jau minėjome anksčiau, tiesiog nusipirkti specifines, norimai kūno zonai skirtas priemones.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *