Patarimai

Kartą ir visiems laikams: kaip teisingai naudoti savaiminį įdegį?

Kartą ir visiems laikams: kaip teisingai naudoti savaiminį įdegį?

Savaiminis įdegis – pats saugiausias ir odai nekenkiantis būdas įdegti ir džiaugtis auksiniu odos atspalviu. Merginos dažnai juokauja, kad prie įdegio viskas atrodo geriau! Jeigu kada nors nesėkmingai bandėte savaiminio įdegio priemones, ko gero, teko nusivilti – iš kažkur atsiradę dryžiai, dėmės, netolygus atspalvis šiek tiek atbaido naudoti tokius produktus. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip teisingai naudotis savaiminiu įdegiu ir nusivilti daugiau tikrai neteks.

 

  1. Išsimaudykite ir nušveiskite odą 

Savaiminio įdegio priemonės veikia panašiai kaip maistiniai dažai – nudažo odos paviršiuje esančias negyvas odos ląsteles. Tam, kad atspalvis būtų kuo tolygesnis, odą reikėtų nušveisti. Tokiu būdu jau pasiruošusios nukristi odos ląstelės bus pašalintos nuo kūno ir sukursite palankesnes sąlygas įdegio tolygumui.

Nepamirškite, kad – skutimasis nušveičia negyvą odą, o tai reiškia, kad jūsų įdegis nusiplaus kartu su jūsų skutimosi putomis. Tad prieš įdegį būtų idealu nuskusti visas tvarkomas kūno dalis, o norint, kad įdegis išliktų ilgiau, naudoti ne peiliukus, o depiliacinius kremus.

 

  1. Viso kūno neištepkite kremu ar losjonu 

Labai svarbu drėkinti tik sausas vietas (pavyzdžiui, kulkšnis, pėdas, kelius, alkūnes, riešus, delnus ir t. t.), kad jos neįsigertų per daug spalvos. Tam, jog savaiminio įdegio priemonės būtų kuo veiksmingesnės, likusi odos dalis turėtų būti sausa ir be aliejų ar losjonų.

Savaiminis įdegis

  1. Išsirinkite tinkamiausią produktą 

Nepabandę nesužinosite, tačiau daugumai lengviausia dirbti yra su savaiminio įdegio putomis. Pradedantiesiems geriausia naudoti savaiminio įdegio priemones su integruotu bronzantu, kad jie matytų, kur tepasi. Tokiu būdu nebus jokių staigmenų ir nepateptų vietų. Jeigu tokio ir ieškote, galite išbandyti Cocosolis MEDIUM savaiminio įdegio putas. Pradedant naudoti savaiminius įdegius taip pat protingiausia pradėti nuo vidutinių atspalvių ir nesirinkti iš karto labai tamsaus, kad būtų kuo mažiau nemalonių staigmenų – ypač dar nežinant, kaip oda reaguos ir “priims” įdegio produktą.

 

  1. Pirštinė yra būtina, nes… 

…kitaip nudažysite rankas ir jūsų įdegio sesija baigsis tikru fiasko. Kad tolygiai užteptumėte savaiminio įdegio priemonę ir išvengtumėte dėmių ant pirštų ir delnų, naudokite įdegio pirštinę arba latekso pirštines. Pavyzdžiui, Cocosolis pirštinė yra šiek tiek sugerianti, todėl įdegio priemonė tepama tolygiai, be to, ją galima plauti, todėl galėsite naudoti vėl ir vėl. Daug patogesnis ir labiau gamtą tausojantis būdas, nei vienkartinės latekso pirštinės.

Cocosolis savaiminio įdegio pirštinė

 

  1. įdegio priemonę aplikuokite vertikaliais judesiais 

Nepamirškite, kad prieš aplikuojant įdegio priemonę, oda turi būti visiškai sausa. Po dušo kūną gerai nusausinkite rankšluosčiu, išeikite iš vonios kambario ir palaukite bent 10 minučių, kad oda tikrai būtų sausa visose vietose. Geriausia produktą dozuoti tiesiai ant pirštinės. Produkto dėkite tiek, kad jo pakaktų odai tolygiai padengti, jos netrinant. Vadinasi, pakankamai daug. “Deginkite” po vieną kūno dalį, tepdami įdegį lengvais, ilgais vertikaliais judesiais, kol jis bus lygus ir tolygus.

Visada lengviau pradėti nuo kojų, kilti aukštyn ir baigti rankų įdegiu. Saikingai tepkite pėdas, kulkšnis, kelius, alkūnes, kaklą, veidą ir rankas. Kai jau išsitepsite visą kūną įdegiu, drėgna servetėle ar drėgnu rankšluosčiu perbraukite per tas pačias, vietas (pėdos, kulkšnys, keliai, alkūnės ir t.t.). Lengvu mostu, netrinant – tiesiog prispaudžiant. Tokiu būdu išvengsite pernelyg intensyvaus įdegio šiose vietose, kurios neretai tampa probleminėmis.

Net jei ir naudojote pirštinę, po visko nepamirškite nusiplauti rankų drungnu vandeniu ir muilu.

 

  1. Leiskite įdegiui suveikti 

Po aplikavimo palaukite bent 20 minučių ir tik tada apsirenkite drabužius. Įdegiui veikti leiskite bent 12 valandų – tuo metu nesimaudykite, netepkite kremų, losjonų, nekvepinkite odos kvepalais ir pan.

Kad įdegis kuo ilgiau išliktų šviežias, kasdien drėkinkite visą kūną. Tai svarbu, nes sausa oda yra netikro įdegio priešas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *