Patarimai

Ankstyvas rytas

5 patarimai, kaip pagerinti rytus ir produktyviau išnaudoti dieną

Esame įpratę, kad rytai ir pabudimas iš saldaus miego yra kančia, kurią esame priversti ištverti kiekvieną mielą dieną. Tačiau visa tai galime pakeisti! Gero ryto paslaptis – režimas ir rutina. Sveika ryto rutina gyvenimą paverčia daug paprastesniu ir produktyvesniu. Režimo dėka rytais esame žvalesni, o ir diena atrodo ilgesnė ir lengvesnė.

Viskas labai paprasta – prisijaukinkite savo rytus ir tuo pačiu prisijaukinsite geresnę gyvenimo kokybę.

 

Dalinamės 5 patarimais geresnei dienos pradžiai:

  1. Hidratacija. Kiekvieną rytą pradėkite nuo didelės stiklinės vandens. Ji padės atsigaivinti ir pripildyti kūną, kuris badavo kol miegojote. Taip pat rekomenduojama į vandenį išspausti šiek tiek citrinos sulčių, kad kepenys išstumtų toksinus ir gautumėte gerą rekomenduojamą vitamino C kiekį. O kur dar vandens ir citrinos nauda jūsų odai!
  2. Nepamirškite prasimankštinti. Tai gali būti rytinė mankšta, trumpas pasivaikščiojimas, pabėgiojimas – viskas, kas jums priimtina. Sakoma, kad judantis kūnas yra linkęs būti judrus visą dieną.

Ankstyvas rytas

  1. Nusiteikite teigiamai, rytą pradėkite su gera nuotaika. Neįtikėtina, kaip dėkingumas ir tinkamas nusiteikimas gali pakeisti jūsų gyvenimą. Vienas iš būdų atkreipti dėmesį į laimingus ir teigiamus dalykus savo gyvenime yra kasdien juos kur nors užsirašyti. Kiekvieną rytą skirkite šiek tiek laiko sau ir pagalvokite apie visus dalykus, už kuriuos esate dėkingi. Tuomet juos užsirašykite. Šis paprastas procesas praskaidrins jūsų dieną ir tikrai pakels nuotaiką.
  2. Neskubėkite ir nepraleiskite svarbiausio dienos maisto – pusryčių. Pirmas dienos valgis atkuria gliukozės kiekį kraujyje, kuris yra gyvybiškai svarbus optimaliai smegenų veiklai. Kad energijos lygis laikytųsi visą dieną, pusryčiai yra būtini
  3. Pabandykite atsikelti anksčiau nei įprastai. Užteks ir 15 minučių – būsite maloniai nustebinti, kad ryte nebeteks verstis per galvą, skubėti. Spėsite skirti daugiau laiko sau, o tai nuteiks produktyviau praleisti dieną.

Ankstyvas rytas

Papildomos valandos ryte suteikia puikią galimybę tinkamai pasirūpinti savimi ir pradėti savo dieną pagrįstai ir žvaliai. ⁠Vos tik pabudę, netikrinkite savo pranešimų ir elektroninių laiškų. Mėgaukitės dienos pradžia lėtai, po truputį, būdami tik su savimi, be kompiuterio ir telefono. Jei turite papildomo laiko, perskaitykite knygą, praleiskite rytą su šeima ir darykite ką nors, kas pamaitintų sielą ir nuteiktų gerai dienos pradžiai.

 

Na štai, jau žinote nuo ko pradėti rytojaus rytą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *